Skip to main content
ΕΣΠΑ 2014-2020 - Ψηφιακό Βήμα
ΕΣΠΑ 2014-2020 - Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας
ESPA 2014-2020 - Entrepreneurship Toolbox

ΙΔΡΥΣΗ

 

 

Η ιδέα

Όλα τα παιδιά γενιούνται επιστήμονες. 'Ολα.
Όμως,
- Πώς "βρίσκουν" την επιστήμη;
- Πού καλύπτουν την έμφυτη περιέργειά τους;
- Πώς μπορούν να κάνουν πράξη και να πειραματιστούν με ό,τι σκέφτονται;

...και όλα αυτά να τα κάνουν "με τα χέρια" τους και να ζωντανεύουν μπροστά τους;

Ίδρυση
Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014 και ιδρύθηκε από τη Σοφία Δρακάκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, M.Sc.Computer Engineering, με πολυετή εμπειρία σε σεμινάρια πληροφορικής, business analysis, software development και project management εφαρμογών σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα και έργα πληροφορικής.
Η Σοφία Δρακάκη, μητέρα δύο παιδιών, διαπίστωσε το κενό που υπάρχει
- στο χώρο της πρακτικής επαφής των σημερινών παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία αλλά και
- στο πεδίο της ανάπτυξης της δημιουργικής ευφυίας τους.
Έτσι, αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό σχεδιάζοντας έναν STEM χώρο με σεβασμό στις ανάγκες και με στόχο την εξέλιξη του κάθε παιδιού χωριστά (γνωστικά και κοινωνικά).
Εφαρμογές

Αρχικά, (2014), η Ρομποτική επιλέχθηκε ως μία μεθοδολογία που φέρνει τα παιδιά σε επαφή ταυτόχρονα με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, αφού είναι κατάλληλη και σύγχρονη, τόσο παιδαγωγικά όσο και τεχνοκρατικά.
Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα STEM Labs... και κάθε χρόνο προστίθενται νέα εργαστήρια και θεματικές.

Βασική πεποίθηση στο CityLab είναι ότι η Ρομποτική θα έχει τεράστια εξέλιξη και διείσδυση στην καθημερινότητά μας τα αμέσως επόμενα χρόνια, με τρόπους και αποτελέσματα, που σήμερα ίσως μοιάζουν με επιστημονική φαντασία. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό ακριβώς έγινε τα τελευταία χρόνια με την αλματώδη εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών (hardware αλλά και software) και αυτό γίνεται ήδη με την τέταρτη τεχνολογική επανάσταση…

 

Διαβάστε για την Ίδρυση τις Αρχές Μάθησης και τους Στόχους μας, αλλά και τι είναι το STEM στην πράξη.
Δείτε τα οφέλη αλλά και γιατί να κάνει κάποιος Ρομποτική, διαλέξτε εργαστήριο από το Ετήσιο Πρόγραμμα (αφού ενημερωθείτε ανά ηλικία για Μηχανική, Ρομποτική, Επιστήμη Υπολογιστών, Μηχατρονική, Βιομηχανικό ΣχέδιοBioengineering, Αστροφυσική, Χρηματοοικονομικά)
Ενημερωθείτε για την Πολιτική Ποιότητας, δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις σας και κυρίως δείτε τις ΔΡΑΣΕΙΣ μας και το BLOG μας!

Επικοινωνία

Copyright © 2014-2024 CityLab IKE – Γ.Ε.ΜΗ.: 130882103000, Α.Φ.Μ.: 800586309 – Υπηρεσίες Σχολών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Programming by makebelieve.